Afkoelingsperiode/Herroepingsrecht:

U hebt het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U hebt na annulering nogmaals 14 dagen om uw bestelling retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor het retoursturen van uw bestelling van u naar ons zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa € 6,75 per pakket of circa € 4,- voor een brievenbuspakje, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder (PostNL / DHL). Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via klantenservice@inktset.nl. Doe dit binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Mocht uw bestelling niet binnen 30 dagen na ontvangst bij ons retour zijn gekomen vervalt uw herroepingsrecht. Retour gestuurde bestellingen die niet (op tijd) bij ons zijn gemeld worden om logistieke redenen niet behandeld.

Defect bij ontvangst:

Het kan helaas voorkomen dat een door u bestelde product defect is bij ontvangst. Onze klantenservice staat paraat om u dan direct te helpen om het probleem voor u op te lossen. Voordat u onze klantenservice benadert, verzoeken wij u vriendelijk eerst de volgende controles uit te voeren:

Probleem: Printer herkent cartridge niet:

1) Cartridge verwijderen, klep van de printer sluiten en wachten tot de printer aangeeft dat er geen cartridges is geplaatst. Plaats de cartridge opnieuw en zorg er voor dat hij goed aangedrukt zit.
2) Vervang de cartridges 1 voor 1. Sommige printers (voornamelijk Epson printers) raken in de war wanneer er in één keer meerdere cartridges worden vervangen. Mocht u al meerdere cartridges hebben geplaatst verwijder dan eerst alle cartridges en sluit de klep. De printer zal nu aangeven dat er geen cartridges zijn geplaatst. Plaatst nu 1 voor 1 de cartridges weer terug in de printer. Dus bijvoorbeeld eerst alleen de zwart. Sluit de klep de printer zal aangeven dat alleen de zwarte is geplaatst. Open de klep en plaatst nu bijvoorbeeld de cyaan (blauw). Sluit opnieuw de klep en doe dit ook voor de andere cartridges. U kunt op deze manier ook uitvinden welke cartridge de eventuele storing veroorzaakt.
3) Bij Epson printers alleen de cartridge vervangen waarvan de printer aangeeft dat hij vervangen moet worden. Dit om te voorkomen dat de printer in de war raakt.

Probleem: Printer print één of meerdere kleuren niet:

1) Hebt u de (eventuele) gele tape van de cartridges verwijdert?
2) Wanneer heeft de printer voor het laatst een goede afdruk gemaakt? Printers met een ingebouwde printkop die niet stoppen wanneer een printer leeg is kunnen hun eigen printkop droog printen of zelf verbranden. Voornamelijk HP en Lexmark printers hebben hier last van. Zorg er altijd voor dat u uw cartridges op tijd vervangt. En zorg ervoor dat u uw printer altijd aan het stroom hebt hangen en het liefst aan laat staan. Dit zorgt ervoor dat de printer zich zelf af en toe kan reinigen om uitdroging tegen te gaan. Print ook minimaal 4 a 5x per maand met de printer om te zorgen dat printkop in goede conditie blijft.
3) Reinig de printkop van uw printer. Mogelijk is de printkop uitgedroogd/verstopt. Hebt uw printer een schermpje? Dan zoekt u op het schermpje naar: “Instellingen” of “Onderhoud”. Daar kunt u vaak de printer de printkop laten reinigen en een testpagina laten afdrukken. Hebt u geen schermpje op de printer, ga dan op een WINDOWS computer naar: “Start -> Configuratiescherm -> Printers en Apparaten -> Rechtermuisknop op uw printer en selecteer “Eigenschappen van printer”. Rechts onderin klikt u op Geavanceerde instellingen. U krijgt nu een nieuw schermpje te zien. Hier heet vaak het laatste tabblad “Onderhoud” of iets in die trant, klik hier op. Hier zou ergens een optie moeten zijn om de “Printkop te reinigen”. Laat de printer de printkop reinigen. Het is meestal aan te raden na een reiniging de printer een half uur te laten rusten en daarna pas een testpagina af te drukken. Kijk op de testpagina of de afdruk beter is geworden na de reiniging:

Ja, hij is weer helemaal goed: Je bent klaar en kunt de printer weer gewoon gebruiken
Ja, hij is beter maar nog niet helemaal goed: Start dan nogmaals een reiniging en wacht weer een half uur voordat je hem opnieuw test.
Nee, de afdrukkwaliteit wordt niet beter: Mogelijk is de printkop echt goed verstopt of is de printkop defect. Indien het product na deze controles defect blijft, dan verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen

Transportschade:

Indien uw bestelling tijdens het transport schade heeft opgelopen, dan verzoeken wij u vriendelijk om hier binnen 24 uur na ontvangst melding van te maken door contact met ons op te nemen.
Wij verzoeken u om in de email een foto mee te sturen van zowel de verzenddoos als van het product.

Retourprocedure:

Wilt u graag uw bestelling retourneren? Neem dan contact op met onze klantenservice: klantenservice@inktset.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw retour verder te behandelen.
LET OP: Bestellingen die bij ons retour komen maar niet van te voren zijn aangemeld worden NIET behandeld! Stuur dus niet zomaar uw bestelling terug. De bestelling kan hierdoor kwijtraken. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid!

Kosten bij retourneren:

Herroepingsrecht – De kosten van het retoursturen van de bestelling zijn voor rekening van de klant.
Verkeerde product(en) besteld – De kosten van het retour sturen van de bestelling zijn voor rekening van de klant.
Verkeerde product(en) ontvangen – U ontvangt van ons een retourlabel om uw bestelling kosteloos te retourneren.
Defect(e) product(en) / product(en) werkt/werken niet naar behoren – U ontvangt van ons een retourlabel om uw bestelling kosteloos te retourneren.

Mocht u nog vragen hebben neem dan contact met ons op.